Linkek a témában:
A fabrikett égése után gyakorlatilag nincs hamu
Leégése után mindössze 1-2 % hamu marad, így szinte nem is kell takarítani a rakteret, ráadásul hamuja környezetbarát, természetes növényi tápanyagként szolgál.
A kandallók tüzelőanyagai és a hamu
A puhafák (a nyír, hárs, fenyő, nyár és a jegenye) a keményfáknál gyorsabban égnek, sok hamut adnak, és hamar kihűl a parazsuk..
Az egyes tüzelőanyagok hamutartalma
A képződött hamut hova lehet helyezni? A kertben beásható a növények alá, vagy kihűlés után a szemetestárolóba is kerülhet. A csekély mennyiségű hamu képződik, ami környezetbarát.
"Bánya, huta nem élhet, hacsak hamut nem éget"
A hamuzsírfőzés mint történelem
Égés, hamuképződés
A keletkező hamu a fa nem éghető részeiből áll, és részben a füstgázokkal együtt finom por formájában távozik.
Meghatározás
Mire használható a hamu, miképpen hasznosítható, mit tartalmaz? Ezekre a kérdésekre igyekeznek választ adni az alábbi linkek.